Az őszibarack abszolút nyári kedvenc, és bele sem merek gondolni, hogy mi lesz, ha már nem lehet kapni a piacokon.
Ihatjuk turmixban mondjuk petrezselyemmel, Ehetjük kilószámra magában, de akár grillezhetjük is, egy tökéletes nyári saláta érdekében, ahogy ezt most én tettem.
Az őszibarack savanykás édes íze, tökéletesen passzol a rukkola kesernyésségéhez, meghintve friss joghurtos citromos öntettel, pörkölt pisztáciával maga a mennyország a hozzám hasonló ínyenceknek. Elkészítése csak perceket vesz igénybe, mégis életre szóló gasztronómiai élményt szerez.


Hozzávalók:
3 db nagyobb, érett, de nem puha őszibarack
olívaolaj
200 g rukkola saláta
1 marék pisztácia
hónapos retek (opcionális)

Az őszibarackot kimagozzuk, szeletekre vágjuk, és forró olívaolajjal bekent kontakt grillre rakjuk 2-3 percig, míg a benne lévő gyümölcscukor megkaramellizálódik, ezáltal csíkokat hagy az oldalán
(lehet sütőben is, vagy serpenyőben, kevés olíván pár percig pirítani, esetleg juharsziruppal flambírozni)
Egy tálba rakjuk a mosott, centrifugázott salátát, és szeletelt retket, majd ráhelyezzük az őszibarack szeleteket, megszórjuk aprított pisztáciával és meglocsoljuk az öntettel.

joghurtos citromos öntet:
1 pohár növényi joghurt vagy tejföl
1 gerezd fokhagyma
fél bio citrom leve és reszelt héja
só, bors
2 ek olíva olaj
fél csokor petrezselyem (opcionális)

A hozzávalókat összeturmixoljuk, és ízlés szerinti mennyiségben a salátára öntjük.

Káprázatos és könnyű, egészséges, karcsúsító vacsora!
Jó étvágyat!